Een kapotte auto kan je vakantie behoorlijk ontregelen. Kan een vakantie slechter beginnen dan met een rokende motor op de rondweg van Lyon? Helemaal zeker weten dat je dit voorkomt, zal je het nooit. Maar je kan ervoor zorgen dat je zo goed voorbereid mogelijk op weg gaat, door een aantal vaste onderdelen van je auto te controleren. Hiermee neem je alvast wat zorgen weg en blijft die rokende motor op de rondweg van Lyon hopelijk uit.

 

Check je oliepeil

Olie is van levensbelang voor een motor. Het zorgt voor lubricatie van de onderdelen, die deze onderdelen nodig hebben om goed te functioneren. Op het moment dat het olielampje brandt, is je auto in de problemen en moet je direct stoppen. Wie olie bij zich heeft kan snel weer op pad, maar heb je dat niet, dan sta je nog wel even stil. Daarom is het slim om voordat je op pad gaat je oliepeil te checken. Is het in orde, dan hoef je je weinig zorgen te maken over je olie. Is dat het niet, zorg dan dat het bijgevuld wordt. Dat kan je zelf doen, maar je kan het ook door een autobedrijf in Emmen laten uitvoeren.

 

Check je bandenspanning

De juiste bandenspanning is belangrijk voor je auto. Het voorkomt onnodige slijtage, is beter voor het brandstofverbruik en verbetert je wegligging. Daar komt bij dat een zachte band sneller opwarmt, waardoor je op hete zomerdagen een grotere kans hebt op een klapband. En wie wel eens een klapband op de snelweg heeft gehad, weet hoe beangstigend dat is. Door vooraf te controleren of je banden de juiste spanning hebben, voorkom je vervelende verrassingen en sta je straks niet te wachten op de Franse ANWB, die je een nieuwe band komt brengen.

 

Zorg dat je alle accessoires op orde hebt

Mocht het toch gebeuren dat je stil komt te staan met panne, dan is het buitengewoon verstandig om ervoor te zorgen dat je alle veiligheidsaccessoires bij je hebt. Hiermee bedoelen we zaken als de veiligheidsdriehoek, een reflecterend vest, en brandblusser, een krik, wielsleutels en startkabels. Hiermee ben je zo veilig mogelijk als je langs de kant van de snelweg staat en kan je dus rustig op hulp wachten. Pech onderweg is op zichzelf al vervelend genoeg, maar wees in ieder geval voorbereid, zodat je zo veilig mogelijk bent als het moment zich toch voordoet.

 

Je documenten

Het klinkt logisch, maar je zal niet de eerste zijn die zijn reispapieren vergeet. En met reispapieren bedoelen we zaken als; het paspoort, de groene kaart, een rijbewijs, een schadeformulier, dat soort dingen. Deze documenten zijn bijna nooit nodig, totdat ze dat wel zijn. En dan is het van groot belang dat je de papieren op orde hebt. Zo kan je ze eenvoudig tonen aan politie of de douane en zit je niet met die vervelende stress die komt kijken bij het onder druk zoeken naar papieren die je zo hard nodig hebt. Hoe beter je voorbereid bent, hoe rustiger je zal rijden.

Groen Voertuig Op Betonnen Weg