Als ondernemer is het belangrijk om efficiënt te werk te gaan en kosten te besparen waar mogelijk. Een van de manieren om dit te doen is door gebruik te maken van supershortlease. Dit is een flexibele vorm van leasen waarbij je voor een kortere periode een auto least. Maar wat zijn nu precies de voordelen van deze vorm van leasen?

Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van zakelijke shortlease is de flexibiliteit die het biedt. Bij een regulier leasecontract zit je vaak voor een langere periode vast aan een bepaalde auto. Met shortlease daarentegen, kun je al na een paar maanden het contract opzeggen of de auto omruilen voor een ander model. Dit is vooral handig voor ondernemers die niet zeker weten hoe lang ze een bepaalde auto nodig zullen hebben, bijvoorbeeld bij projecten met een onzekere looptijd.

Kostenbesparing

Een ander voordeel van zakelijke shortlease is de kostenbesparing. Doordat je niet vastzit aan een langlopend contract, hoef je geen hoge afkoopsom te betalen als je de auto eerder wilt inleveren. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten vaak lager dan bij een regulier leasecontract, omdat je geen langdurige verplichtingen aangaat. Ook hoef je geen grote investering te doen voor de aanschaf van een auto, wat vooral voor startende ondernemers een groot voordeel kan zijn.

Supershortlease

Een speciale vorm van zakelijke shortlease is supershortlease. Hierbij lease je een auto voor een nog kortere periode, bijvoorbeeld voor een paar weken of zelfs dagen. Dit kan handig zijn voor ondernemers die voor een korte periode extra vervoer nodig hebben, bijvoorbeeld voor een zakelijke trip of een tijdelijk project. Ook hier geldt de flexibiliteit en kostenbesparing als grote voordelen.

Al met al biedt zakelijke shortlease vele voordelen voor ondernemers. Het is een flexibele en kostenbesparende manier van leasen, waarbij je niet vastzit aan langlopende verplichtingen. En met de mogelijkheid van supershortlease is er zelfs nog meer flexibiliteit mogelijk. Dus waarom zou je jezelf vastzetten aan een langdurig leasecontract als je ook kunt kiezen voor de voordelen van kortlopende leasecontracten?