Als je een auto gekocht hebt, is het verstandig om hier direct een verzekering voor af te sluiten. Veel tijd en moeite hoef je hier niet in te steken, want je kunt tegenwoordig online een autoverzekering afsluiten. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Doorloop dan de onderstaande 4 stappen en jouw auto is binnen de kortste keren verzekerd.
 

Stap 1: verdiep je in de verschillende dekkingen

Doordat online een autoverzekering afsluiten je amper tijd en moeite kost, denk je misschien dat je dit zo geregeld hebt. Toch ben je er altijd langer mee bezig dan je op voorhand denkt. Reden hiervoor is dat je eerst moet bepalen wat de beste dekking voor je auto is. Om dit te bepalen, moet je weten waar je precies voor verzekerd bent. Verdiep je daarom eerst in de manieren waarop jij je auto kunt verzekeren.

Rijd je in een auto ouder dan 9 jaar? Dan kun je het beste een WA-verzekering afsluiten. De meeste auto’s zijn dan niet bijzonder veel meer waard, waardoor veel mensen zich uitsluitend verzekeren voor schade die zij met hun auto bij anderen veroorzaken. Als je auto tussen de 6 en 9 jaar oud is, kies je voor de dekking WA + Beperkt Casco. Je bent dan ook verzekerd voor schade aan je auto door onder meer brand en diefstal. Auto’s jonger dan 6 jaar worden vaak allrisk verzekerd. Als je voor de dekking WA + Volledig Casco kiest, ben je ook verzekerd voor schade aan je auto door een aanrijding.
 

Stap 2: bepaal of je aanvullende verzekeringen nodig hebt

Als je eenmaal weet wat de beste basisdekking voor je auto is, raden wij je niet aan om deze ook direct af te sluiten. Je kunt een autoverzekering namelijk uitbreiden met één of meerdere aanvullende dekkingen. De premie valt weliswaar hoger uit, maar je bent ook beter verzekerd. Bij de meeste verzekeraars kun jij je in ieder geval aanvullend verzekeren voor pechhulp. Daarnaast kun je vaak een inzittendenverzekering afsluiten. Heb je een elektrische auto gekocht en wil je hiervoor een Univé autoverzekering afsluiten? Dan kun je bovendien voor een aanvullende nieuwwaarderegeling kiezen.
 

Stap 3: bereken je premie

Voordat je online een autoverzekering afsluit, wil je ongetwijfeld ook weten hoeveel je hier per maand voor betaalt. Omdat de premie afhankelijk is van een aantal factoren, betaalt iedereen een ander bedrag. Gelukkig kun je op de site van praktisch iedere verzekeraar een berekening maken. Je beantwoordt een aantal vragen en ziet vervolgens precies hoeveel je per maand betaalt.
 

Stap 4: sluit een autoverzekering af

Wil jij je nieuwe Audi verzekeren en staat de premie van een autoverzekering je aan? Dan kun je direct een Audi verzekering online afsluiten. Selecteer de gewenste dekking en vul de gegevens in die de verzekeraar van je nodig heeft, zoals de datum waarop de auto op jouw naam is gezet en de meldcode van het voertuig. Als je alle stappen eenmaal doorlopen hebt, kun je de autoverzekering direct aanvragen.