Financial lease is een populaire manier voor bedrijven om investeringen te doen zonder dat de ondernemer direct het volledige bedrag hoeft af te rekenen. De financial lease biedt bedrijven de mogelijkheid om een auto van de zaak aan te schaffen en te gebruiken, terwijl ze betalingen in termijnen doen over een bepaalde periode. In deze blog bespreken we enkele van de voordelen van een financial lease.

Verbeterde cashflow

Een van de grootste voordelen van financial lease is dat het bedrijven in staat stelt om een bedrijfswagen aan te schaffen zonder dat ze direct het gehele bedrag hoeven af te rekenen. In plaats daarvan betalen ze in termijnen over een bepaalde periode, waardoor het vermogen niet onmiddellijk wordt aangetast. Dit maakt het gemakkelijker voor bedrijven om hun financiële middelen te gebruiken voor andere belangrijke aspecten binnen het bedrijf. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de marketing, verkoop en groei. Zo kan het bedrijf profiteren van een bedrijfsauto en zich tegelijkertijd inzetten om te groeien.

Vaste maandelijkse betalingen

Zoals gezegd betaalt de ondernemer de auto af in maandelijkse termijnen. Met vaste maandelijkse betalingen weet de ondernemer met een financial lease precies hoeveel hij of zij elke maand zal moeten betalen. Hierdoor is het mogelijk om een grip te houden op het maandelijkse budget van het bedrijf. De betalingen zijn doorgaans ook fiscaal aftrekbaar, waardoor bedrijven hun belastinglast kunnen verminderen.

Geen onderhoudskosten

Een ander voordeel van financial lease is dat het bedrijf niet verantwoordelijk is voor het onderhoud van de geleaste auto. Dit betekent dat eventuele reparaties of onderhoudskosten de verantwoordelijkheid zijn van de leasemaatschappij.

Aanpasbare betalingsvoorwaarden

Bij financial lease zijn de betalingsvoorwaarden vaak flexibel en kunnen ze worden aangepast aan de specifieke behoeften van het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er een hogere aanbetaling vereist is om de maandelijkse betalingen te verlagen. Dankzij deze flexibiliteit  is een financial lease dus geschikt voor elk bedrijf.

Mogelijkheid tot eigendom

Aan het einde van de leasetermijn heeft het bedrijf vaak de mogelijkheid om de geleaste auto te kopen tegen een vooraf besloten prijs. Dit kan bijvoorbeeld voordelig zijn voor bedrijven die hun bedrijfsmiddelen voor langere tijd willen behouden.

In conclusie, financial lease kan een aantrekkelijke optie zijn voor bedrijven die behoefte hebben aan een bedrijfsauto, maar niet direct kapitaal willen investeren. Het biedt bedrijven de flexibiliteit en financiële zekerheid om zich te focussen op andere aspecten van het bedrijf, zodat het bedrijf kan groeien.